Diósjenő

Település: 
Diósjenő

A Csóványosra másztunk fel a minap, akkor határoztam el, hogy szervezek még idén egy túrát Diósjenőről, méghozzá a Kámorra, a legendás Kámorra. Miért legendás? Majd elmesélem.

A túra könnyebb lesz mint a Csóványos, a táv 14,6 km, a szintkülönbség 560 méter, azaz közepesen nehéz túra. Felmászunk a Kámorra, közben megcsodáljuk a panorámat, majd egy másik úton lejövünk, vissza a faluba. Nyilván az őszi táj varázslatos lesz, a rozsdás, sárgás erdők különleges hangulata vár ránk.

Település: 
Diósjenő

Irány a Börzsöny legmagasabb pontja, egy olyan túrán, amit eddig mindenki végig tudott járni (3-szor vittem eddig ide csoportot), és aki végig járta, az garantáltan jól aludt este. Diósjenőn találkozunk a vasútállomáson, és a falu széléről vágunk neki ennek a csodaszép túrának. A táv összesen 14 km, és 650 méter a szintkülönbség. A terep jellemzően lassan emelkedő, időnként színesíti az életünket csak kaptató felfelé. A csúcson a kilátót néhány éve újították fel, 938 méter magasan van. A kilátás természetesen páratlan, akár a magas Tátráig is ellátni.

Sík: 
Fizikai sík
Település: 
Diósjenő

Immár ebből is hagyomány lesz, hogy anyák napján megmásszuk a Csóványost. Nagyon szép emlékeket őrzök a 2017-esés 2018-as kirándulásról, jó kis csapattal vonultunk, és gyönyörű már május elején a Börzsöny, napsütésben heverészni a réten, elképedni a felújított kilátóból, zúgó patakon átkelni, élvezni az ébredő, zöldülő természetet.

Sík: 
Fizikai sík
Település: 
Diósjenő

Immár ebből is hagyomány lesz, hogy anyák napján megmásszuk a Csóványost. Nagyon szép emlékeket őrzök a 2017-es kirándulásról, jó kis csapattal vonultunk, és gyönyörű már május elején a Börzsöny, napsütésben heverészni a réten, elképedni a felújított kilátóból, zúgó patakon átkelni, élvezni az ébredő, zöldülő természetet. Egy kétéves kisgyermek volt tavaly a poggyászom, Boró szép kihívás volt, de teljesítettük a távot. Kellemes kifárasztó a túra, este jól alszik utána az ember.

Sík: 
Fizikai sík
Település: 
Diósjenő

Irány Csóványos, Börzsöny teteje, és a felújított kilátó!
Diósjenőn találkozunk a vasútállomáson, és onnan vágunk neki ennek a csodaszép túrának. A táv összesen 14 km, és 670 méter a szintkülönbség.
Fontos, hogy gyerekek számára is teljesíthető, jöhet apraja és nagyja, mert anyák napjára azzal kedveskedünk a nőknek, hogy aki gyerekestül jön, ingyenes a program! Remélem megint annyi gyermek lesz, mint februárban a Vörös-kőn, mert akkor ismét fiatalodunk pár évet mi, felnőttek!